ROGÉR JONATHAN

Rogér Jonathan

by

Rogér van Bochove

Biografie

Rogér van Bochove (Paramaribo, 19 maart 1990), bekend onder de artiestennaam Rogér Jonathan (voorheen RJCT), is een Surinaamse R&B/HipHop/Pop artiest. Hij werkte mee aan succesvolle nummers zoals ‘Ruffgyal’ van Âdïka en ‘Whooi’ van Westlnd in samenwerking met Lodilikie, Nette Jongens en Enver, hiermee maakte hij naamsbekendheid.

Zijn interesse voor muziek begon rond zijn 8e toen hij in aanraking kwam met bubbling en dancehall muziek dankzij zijn oudere broer door een “Hits Now” cassette uit het jaar 1998. Rond zijn 15e werd hem de muziek van een jonge Surinaamse rapgroep genaamd T.I.K. voorgeschoteld en dit inspireerde hem tot het schrijven en opnemen van zijn eigen muziek. Dit deed hij te samen met een vriend in zijn kamer met een computer mic en het programma “Cool Edit Pro”. Samen maakten ze enkele demo’s en experimenteerde met rapmuziek. Op de middelbare school begon hij muziek wat serieuzer te nemen. Tijdens de pauzes vonden er tijdelijk kleine rapbattles plaats. Hij werd hierbij betrokken door een vriend en vanaf toen vielen de ogen op zijn kunsten. Datzelfde jaar werd hij benaderd om voor zijn school deel te nemen aan de talentenjacht ‘Telesur Got Talent’ in 2008. Tijdens deze talentenjacht concurreren middelbare scholen tegen elkaar en maken ze kans op een make-over voor hun school. Rogér nam hieraan deel samen met enkele andere scholieren en nam met zijn team de hoofdprijs mee naar huis.

Zijn eigen carrière als artiest ging op die manier van start. Hij liet zich deel uitmaken van de groep “Flososik” die het nummer “Ride” uitbrachten in het jaar 2011. Hij opereerde onder de naam ‘Mr. Boc’ en veranderde die eventueel naar ‘Roger Reject’. Later haalde hij zijn voornaam en de klinkers weg waardoor ‘RJCT’ ontstond, uitgesproken als ‘reject’. Uiteindelijk kwam hij zichzelf tegen en besloot voort te gaan onder zijn eigen naam ‘Rogér Jonathan’.

Rogér haalt inspiratie uit het leven, films, boeken en andere muzikanten. Daarbovenop haalt hij ook veel ideeën uit Caraïbische nummers en artiesten, gaande van bubbling tot dancehall. Zijn muzikale invloeden variëren van The Weeknd, Lil Wayne & Vybz Kartel tot Linkin Park, Korn & Slipknot. Anderzijds wordt hij ook beïnvloed door vaste waarden als The Beatles & Bob Marley . Dat Rogér uit de meest uiteenlopende muziek inspiratie kan halen, mag wel duidelijk zijn.

Rogér Jonathan heeft al wat ervaring opgedaan. Zo mocht hij onder andere deel uitmaken van het voorprogramma van Omarion tijdens zijn concert in Suriname. Daarnaast nam hij ook deel aan Telesur Got Talent en stond op het podium van Lustig Events. Hij trad op in verschillende clubs in Paramaribo waaronder Euphoria, Touché, Torarica Ballroom, Zsa Zsa Zsu, Club Zenaida etc. Hij heeft zelf ook in de Ziggodome (Nederland) mogen staan tijdens het Sza Sza Su festival. Één van zijn doelen is om Suriname op het gebied van entertainment, de wereldkaart in te drukken.

Rogér Jonathan heeft reeds verschillende releases op zijn naam staan. ’Ruffgyal’ , ‘Lay you down’, ’Selecta (remix)’, ‘Whooi’, ‘Geilish’, ‘Edekanti’ & ‘Dr. Jekyll’ werden allemaal warm onthaald bij het publiek. Momenteel is hij te horen op de onlangs uitgebrachte single ‘Live It Up’ geproduceerd door Issiah Roberts & de Zuid Afrikaanse producer Sanguru.

Releases

Awards

Social Media

Facebook
Instagram
PageLines