Benjamin Fayah

Benjamin Fayah

Roché Pinas

Biografie

Roché Pinas, beter bekend als Benjamin Fayah, is geboren in 1989 te Suriname.

Benjamin is het laatste kind van Jacob uit de Bijbel wat staat voor zegen. Fayah is Sranan Tongo voor vurigheid. Zo is de naam Benjamin Fayah tot stand gekomen wat doorsijpelt in zijn muziek. Zijn muziek carrière startte op 15 jarige leeftijd in 2004, geïnspireerd door de Jamaicaanse singles die zijn broer mee naar huis bracht.

Op zijn 18e begon Benjamin Fayah zelf met muziek maken. Dit kwam mede door zanglessen en de vraag naar optredens op evenementen van school.

Benjamin Fayah maakte zijn doorbraak met het optreden van Yu Kori Mi Ati op SuriPop in 2016 en zijn hit Heart Breaker in 2015. Zijn muziek is meertalig, van Aukaans en Engels tot Sranan Tongo en Nederlands, geïnspireerd door Bob Marley en Mr Cool.

Fika Yu heeft de meeste views op YouTube en de meeste streams op Spotify. Internationaal is hij ook bekend van zijn optreden op het Brasa Dey Festival in Ahoy Rotterdam (20 november 2016) en het winnen van de Motivation Award op het G-Summer evenement (30 september 2016).

In 2016 released hij zijn eerste album genaamd Who Am I (10K streams). Het laatste album van Benjamin “Pasensi Anga Bribi” telt 12K streams. De track “Pasensi Anga Bribi” stond 6 weken op nummer 1 in de Surinaamse hitlijst.

Boek artiest