OW11

Guytano Dinmohamed

Biografie

Guytano Dinmohamed (Paramaribo, 14 januari 1998) is een Surinaamse trap artiest en producer die beter bekend staat onder zijn artiestennaam ‘OW11’. Guytano ‘OW11’ Dinmohamed is een opkomende producer die in 2015 startte met het producen van muziek. Zijn interesse voor muziek ontwikkelde hij rond zijn zevende. OW11 ging regelmatig op bezoek bij zijn oom. Die werkte vaak aan muziek op zijn computer. OW11 vond het inspirerend en keek toe, hij observeerde en leerde bij. Toen hij jaren later voor het eerst een laptop bezat, kon hij zelf beginnen experimenteren en ontdekken. Hij was nog steeds geïntrigeerd door de manier waarop zijn oom muziek ontwikkelde op de computer. OW11 begon zelf beats te creëren en nieuwe dingen uit te proberen. Die liet hij aan zijn vrienden horen en hij wisselde ideeën uit met anderen. Nadien plaatste hij zijn muziek op sociale media en vroeg om feedback. Hij kreeg goede reacties, maar vooral ook tips. OW11 herwerkte en leerde steeds meer bij. Andere producers begonnen hem om hulp te vragen en zo ging de bal aan het rollen. Muziek liet hem niet meer los en hij ging het steeds serieuzer nemen.

Guytano Dinmohamed (Paramaribo, 14 januari 1998) is een Surinaamse trap artiest en producer die beter bekend staat onder zijn artiestennaam ‘OW11’.

Guytano ‘OW11’ Dinmohamed is een opkomende producer die in 2015 startte met het producen van muziek. Zijn interesse voor muziek ontwikkelde hij rond zijn zevende. OW11 ging regelmatig op bezoek bij zijn oom. Die werkte vaak aan muziek op zijn computer. OW11 vond het inspirerend en keek toe, hij observeerde en leerde bij. Toen hij jaren later voor het eerst een laptop bezat, kon hij zelf beginnen experimenteren en ontdekken. Hij was nog steeds geïntrigeerd door de manier waarop zijn oom muziek ontwikkelde op de computer.

OW11 begon zelf beats te creëren en nieuwe dingen uit te proberen. Die liet hij aan zijn vrienden horen en hij wisselde ideeën uit met anderen. Nadien plaatste hij zijn muziek op sociale media en vroeg om feedback. Hij kreeg goede reacties, maar vooral ook tips. OW11 herwerkte en leerde steeds meer bij. Andere producers begonnen hem om hulp te vragen en zo ging de bal aan het rollen. Muziek liet hem niet meer los en hij ging het steeds serieuzer nemen.

Inspiratie voor zijn artiestennaam haalde hij uit de dierenwereld. Hij is zelf een dierenliefhebber. Hij koos voor een uil omdat hij ’s avonds steeds actief bezig is. Aan de hand van muziek en geluid maakt OW11, net zoals de uil, contact met de buitenwereld. Vandaar zijn symbolische keuze voor de uil, ‘OW11’. OW11 is nog volop bezig met het ontdekken van muziek en de mogelijkheden. Hij laat zich daarom inspireren door SuperStar O en DJ Khaled. Hij vindt het mooi om te zien hij zij bezig zijn met muziek en ook hun persoonlijkheden vindt hij knap. Hun karakter en de manier waarop ze zich opstellen tegenover anderen, waaronder beginnende producers zoals hijzelf, vindt hij mooi om te zien. Vandaar dat deze artiesten voor hem positieve en goede voorbeelden zijn aan wie hij een voorbeeld neemt. Momenteel werkt OW11 aan nummers voor Nette Jongens en RJCT. Hij kiest daarvoor niet een bepaald muziekgenre, maar luistert naar de voorkeuren van de artiest. OW11 producet verschillende genres en omschrijft zichzelf als eclectic. Welk genre het best bij hem past of wat hij het best zal beheersen, zal hij gaandeweg ontdekken.

Inspiratie voor zijn artiestennaam haalde hij uit de dierenwereld. Hij is zelf een dierenliefhebber. Hij koos voor een uil omdat hij ’s avonds steeds actief bezig is. Aan de hand van muziek en geluid maakt OW11, net zoals de uil, contact met de buitenwereld. Vandaar zijn symbolische keuze voor de uil, ‘OW11’.

OW11 is nog volop bezig met het ontdekken van muziek en de mogelijkheden. Hij laat zich daarom inspireren door SuperStar O en DJ Khaled. Hij vindt het mooi om te zien hij zij bezig zijn met muziek en ook hun persoonlijkheden vindt hij knap. Hun karakter en de manier waarop ze zich opstellen tegenover anderen, waaronder beginnende producers zoals hijzelf, vindt hij mooi om te zien. Vandaar dat deze artiesten voor hem positieve en goede voorbeelden zijn aan wie hij een voorbeeld neemt.

Momenteel werkt OW11 aan nummers voor Nette Jongens en RJCT. Hij kiest daarvoor niet een bepaald muziekgenre, maar luistert naar de voorkeuren van de artiest. OW11 producet verschillende genres en omschrijft zichzelf als eclectic. Welk genre het best bij hem past of wat hij het best zal beheersen, zal hij gaandeweg ontdekken.

MS Radio Suriname