Jill Jolliffe

Biografie

Jill Jolliffe (Paramaribo, 17 mei 1978) is manager van het Surinaamse platenlabel Music Steroidz. Zij werkt sinds 2013 voor het label en staat beter bekend onder de naam Jilleboo.

Jilleboo groeide op in het dorp Huizen in Nederland. Dit dorp is gelegen in ’t Gooi. Van jongs af kreeg ze te maken met muziek. Haar moeder en vader luisterden tot vervelens toe golden oldies. Zij apprecieerde die muziek niet en vond het oude, zeurende muziek. Jilleboo wilde hier tegenin gaan dus begon naar house, gabber en rave te luisteren. Een tijd later kwam MTV met een hiphopprogramma waardoor dit haar favoriete muziekgenre werd.

Jilleboo luisterde vanaf dat moment altijd hiphop. Ze groeide op met old-school hiphop en hield van Eazy-E, Ice-T en Dr. Dré. Ze werd ook beïnvloed door haar vrienden die deelnamen aan hiphopevenementen. Hiphop werd toen het populairste muziekgenre. Er ontstonden andere muziekzenders waaronder TMF die uitsluitend hiphopmuziek uitzonden. Jilleboo kocht lege VHS-bandjes, zette er hiphopmuziek op en begon erop te oefenen en dansen. Ze had de smaak volledig te pakken. Jilleboo’s favoriete artiest is K. Michelle. Dit was vroeger reeds zo, maar nu nog steeds.

Jilleboo moest enkele jaren later, rond haar 18e, een studiekeuze maken. Ze wilde geschiedenisleraar worden omdat ze geïnteresseerd was in kunst en geschiedenis. Uiteindelijk koos niet voor die studie omdat ze afscheid zou moeten nemen van haar vrienden en ook de studie haar te lang leek. Vandaar dat ze met de studie anatomie en pathologie startte. Die maakte ze niet af omdat haar interesse in het vakgebied niet groot genoeg was. Ten slotte vatte ze de studie pedagogie aan. Die lag haar wel en ze studeerde af. Nadien werkte ze jarenlang bij Jeugdzorg Amsterdam.

Jaren later keerde Jilleboo terug naar Suriname en wilde in de muzieksector werken. Ze startte in 2013 als manager bij Music Steroidz. Ze verduidelijkt zelf dat ze een grote passie voor muziek heeft en oor heeft voor succesvolle nummers, maar zelf niet kan zingen.

Jilleboo begeleidt alle artiesten en producers die tot het label behoren. Zij neemt alle lasten van hen weg en neemt de overige taken op zich. Naast de artiesten en producers aantrekken, stelt ze ook hun werkplan op. Ook zorgt ze ervoor dat producers de producties voor artiesten afleveren, ze beheert het marketingplan en voert promotie. Verder verspreidt ze de muziek en regelt de boekingen. Ten slotte ondersteunt zij de sociale media en regelt de opnames van videoclips. Haar taken zijn uitgebreid en zij vervult die met veel passie.