Uit de Surinaamse krant ‘De West’ van 20.01.2017

Maak kennis met Skalid ‘SKAL’ Muntslag

Op zijn zestiende begon Skalid ‘SKAL’ Muntslag zijn aandacht voor muziek te veranderen van beluisteren naar experimenteren. Een jaar later kwam hij op school in contact met andere artiesten waarmee er na verloop van tijd samenwerkingen ontstonden.

Skal hield zich toen het liefst bezig met klassieke muziek. Daarna had hij een nieuwe liefde erbij: Jazz. Zijn broer had een jazzband. Was er een oefening, dan zat Skal er altijd bij om te luisteren.
Zijn interesse ging op de middelbare school uit naar muziekprogramma’s. Daarom wist hij dat hij de muziek wilde uitbrengen, alleen wijst hij nog niet hoe. Skal begon maar te schrijven en toen hij merkte dat het lukte, besliste hij om er serieus mee aan de slag te gaan.

De 21-jarige artiest heeft 3 jaar lang in de groep ‘Airliners’ gezeten. Skal is bekend van ‘Maling’ met Oath en het Suripop 19-nummer “Yu sei”, gecomponeerd dor Rafick Bottse.

Op een goede dag sprak hij zijn vriend Jim Westfa jr. aka ‘WESTLND’, aan wie hij vertelde eens te willen werken voor een recordlabel. Na enkele serieuze gesprekken, is Skal nu al drie maanden lid van Music Steroiz. De artiest heeft zes nummers die hij volgende maand zal uitbrengen onder dit label. “Er is geen specifiek genre waarmee ik werk Als het goed klinkt, doe ik het. Mijn nog uit de komen nummers klinken daarom ook allemaal anders.“ Zijn muziek moet een verrassend element hebben. Daar geniet hij van.. “Belangrijk is dat mijn luisteraars het ook moeten voelen”.

Het was nooit zijn bedoeling om artiest te worden. Skal zegt er gewoon in te zijn gerol, door zijn liefde voor muziek. “Ik kan me geen dag herinneren dat ik me niet met muziek heb beig gehouden.” Wat hem apart maakt als artiest is dat er in elk nummer een verhaal schuilt.

Skal woont nog bij zijn ouders die hem volledig ondersteunen. “Als het goed gaat met mijn schoolprestaties kan ik doen waar ik van hou” De boodschap die hij meekreeg van zijn vader was: “Het maakt niet uit wat je wordt, zolang je de beste bent in wat je doet.”

Skal studeert nu infrastructuur op het Polytechnic College. Als hij de kans krijgt om van zijn muziek zijn werken te maken, dan gaat hij er voor.

Bekijk hier zijn profiel op MusicSteroidz.com

PageLines