Shaq.sr brengt frisse vibes met Afro-zangnummers

De Ware Tijd

Shaq.sr brengt frisse vibes met Afro-zangnummers

Zowel de titeltrack als de EP van Shaq.sr is getiteld ‘Pakisei’. En dat betekent denken of denken aan. De titel is niet zomaar gekozen, want de artiest heeft tijdens het maken van de EP heel veel nagedacht over zijn verdere muziekcarrière. Hij wil verder gaan dan zijn fans van hem gewend zijn. Dat kwam ook nadat zijn producent BClazic de Afro vibe op ging bij het voorbereiden van de EP.

“Het kwam meer spontaan. Want het kon even goed ook een ander genre zijn”, vertelt Shaq.sr. “Maar het kwam goed uit, want hierdoor bracht het me op het idee om voor een groter publiek te gaan met een internationale sound.” Voor deze EP koos Shaq.sr ook er voor om meer zang dan rap erin te stoppen. “Bij mij is het altijd een dilemma qua zang en rap en ik vind persoonlijk dat de rapkant van mij al een tijdje meer aandacht kreeg.”

Dus besloot hij zijn zangkwaliteiten meer te op deze drie-nummers tellende EP. Hierop komen ook de tracks ‘Bad Gyal’ en ‘Buy you’ voor. ‘Bad Gyal’ gaat over een’baddie’die in het geheim met de artiest wil zijn. Het is een beetje een sensueel nummer op een rustige Afro-vibe. Op ‘Buy you’ bezingt de artiest wat hij allemaal voor zijn lady gaat kopen.

De titeltrack, ook als single uitgebracht, is de enige met een featuring. Deze song deed Shaq.sr samen met Repsen T. De artiest zegt de laatste tijd echt gefascineerd te zijn door deSaamaka-cultuur. Dus besloot hij het te gebruiken in zijn muziek. ‘Pakisei’ is een song die hij langer dan een jaar bewaarde in zijn collectie had. Totdat Repsen het een keer in de studio hoorde. Die vond het zo goed dat hij er ook een vers op wilde zetten. En het werd een feit.

“Repsen is een collega van me wiens muziek ik ook echt beluister, dus was het gelijk raak.” Op ‘Pakisei’ bezingen zij hoe ze denken aan een dame. Shaq.sr ziet deze EP als een mooie start met een frisse vibe, die zijn fans moet bereiken. Hij hoopt met deze internationale genre ook een buitenlands netwerk op te bouwen. Want er komen zeker meer Afro-producties uit.
Lees meer: Shaq.sr brengt frisse vibes met Afro-zangnummers – DWTonline.com